ČLÁNEK

Sparta porazila Karlovy Vary a míří do finále, Riga bude hrát o páté místo

11.08.2019 | Redakce

První semifinálové klání proti sobě svedlo dva české týmy, pražskou Spartu a karlovarskou Energii. A zatímco základní částí propluli Západočeši bez zaváhání, v bitvě o postup do finále tvrdě narazili a s Pražany prohráli 2:5! V dopoledním utkání o konečné umístění pak byl k vidění poměrně jasný průběh. Švédské Malmö sice skórovalo jako první, pak se ale do útočení vrhla Riga a po vítězství 8:1 si zajistila zápas o páté místo!

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:5

Začátek prvního semifinálového duelu se lépe povedl pražské Spartě, která v osmé minutě zásluhou Jakuba Zembola otevřela skóre. Energetikům se vzápětí podařilo vyrovnat, avšak jejich radost byla předčasná, neboť jeden z útočníků zasáhl kotouč vysokou holí.

Úvodní minuty druhé třetiny vyšly opět Sparťanům, kteří v rozmezí dvou minut vstřelili dvě branky. Nejprve se díky parádní kličce v předbrankovém prostoru prosadil Josef Broš. Následně prostřelil v přesilové hře Kubáta David Straka a donutil ho odejít na střídačku. Nově nastoupený gólman Maleček se ještě ani nestihl rozehřát a už musel vytahovat kotouč ze své klece. Ve čtyřiadvacáté minutě ho prostřelil Jakub Zembol. Druhá polovina druhé třetiny se ale naopak povedla lépe Energetikům, kteří díky dvěma brankám Ondřeje Prihody snížili stav utkání.

V polovině třetí třetiny se z mezikruží prosadil Michal Vitouch. Zbytek třetiny už nepřinesl nic zajímavého a tak si Sparta znovu po dvou letech zahraje finále.

Malmö Redhawks - HS Riga 1:8

Do úvodního utkání skupiny o umístění vstoupili aktivněji Švédové z Malmö a po individuální akci v pásmu Rigy se prosadil Freddie Larsson. Ve zbytku třetiny se ještě Jestřábům povedlo dvakrát trefit brankovou konstrukci Bantersonsovy klece, gól se ale žádnému z celků přidat nepovedlo.

Druhá třetina duelu už patřila Rize. Dovydas Laimutis nejprve vyrovnal na 1:1 a Dmitrijs Korols už o chvíli později poslal Rigu do vedení! Třetí branku během tří minut hry poté přidal Patriks Seilis a zařídil svému týmu komfortní náskok. Ten navíc v závěrečných minutách druhé třetiny ještě zvýraznil Marks Kaninš, který vstřelil dva góly v krátkém sledu.

Také třetí třetina zápasu se vydařila lépe Lotyšům a v šestačtyřicáté minutě navýšil skóre svou druhou brankou utkání Patriks Seilis. Následně se v situaci čtyři na čtyři Lotyši radovali znovu a na 7:1 zvýšil Matiss Klešetnikovs. Gólový účet utkání uzavřel v devětapadesáté minutě Arturs Avnontinš a Riga si tak po vítězství nad Malmö zahraje o pátou příčku.

Krátké zprávy