ČLÁNEK

Ohlasy po třetím hracím dni

11.08.2019 | Redakce

Nervydrásající souboj Rusů, obrat v derby či český boj v semifinále. Třetí hrací den President Cupu nabídl spoustu zajímavých momentů, krásných gólů a rovněž určil složení dvojic pro závěrečné bitvy. Jak viděl zápas s Lokomotivem bezchybný gólman CSKA Daniil Dornjanu? A co řekl obránce Denis Kyselý o povedeném obratu Třince?

Zápas dvou ruských velikánů nabídl dramatický boj až do samého konce. Po šedesáti minutách hry svítilo na kostce WERK ARENY skóre 0:0 a bylo jasné, že o druhém finalistovi rozhodne až dovednostní loterie. Tu mnohem lépe zvládli hráči CSKA a po těsném vítězství si zajistili postup do boje o turnajové prvenství! "Velmi si cením toho, že nedali žádný gól. Moc jsem se snažil. V závěru zápasu jsem už neměl žádné síly a nechápu, že jsme vyhráli," hlásil po těžkém zápase unavený, ale spokojený gólman CSKA Daniil Dornjanu.

A napínavá bitva byla k vidění také v sousední tréninkové hale. Mladí Oceláři sice proti regionálnímu rivalovi nezachytili nástup do zápasu a po úvodní dvacetiminutovce prohrávali 0:2. Ve druhé třetině ale Třinci stačilo pouhých patnáct sekund a bylo vyrovnáno. A také tady musely nakonec rozhodnout až nájezdy! "Byl to klasický zápas s Vítkovicemi. Je to derby a to je vždy vyhecované, takže jsme všichni jeli na maximum. Prohrávali jsme sice 0:2, ale ze dvou přesilovek se nám podařilo vyrovnat. V nájezdech už rozhodovalo štěstíčko," měl jasno nejlepší hráč domácí strany, obránce Denis Kyselý!

Semifinále proti sobě svedlo nejen ruské, ale také české týmy. A zatímco v základní části Karlovy Vary neztratily ani bod, ve vyřazovací části turnaje tvrdě narazily. Sparta během první půlhodiny hry vstřelila hned čtyři góly a i když se Energie snažila dotahovat, na postupu Pražanů už nic nezměnila. "První třetina byla hodně rozházená. Ve druhé části jsme na ně vlítli, dali jsme tři góly a dostali jsme se do vedení 4:0," popisoval rozhodující část zápasu obránce Andrej Adamec.

Krátké zprávy