ČLÁNEK

Zápasy o konečné umístění zvládly lépe týmy Rigy a Vítkovic!

12.08.2019 | Redakce

Poslední den pátého ročníku odstartoval soubojem mezi Vítkovicemi a Malmö! V zápase o sedmé místo si mnohem lépe počínali hráči českého celku a zejména díky čtyřem gólům útočníka Jakuba Macha si došli pro hladké vítězství 11:0! Naopak utkání o páté místo se proměnilo v pořádnou bitvu! Riga sice brzy vedla o dva góly, mladí Oceláři ale stačili vyrovnat a o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém byli lepší hráči lotyšského týmu.

HC Vítkovice Ridera - Malmö Redhawks 11:0

Utkání o sedmé místo bylo už od první třetiny jasně v režii ostravského celku. Brankostroj Vítkovic rozjeli v šesté minutě Matyáš Melovský a Jan Schauer, kteří prostřelili Anderssona. Poslední branku třetí třetiny vstřelil Jakub Macho.

Další třetiny potom byly ještě jednoznačnější. Ostravané v každé z nich skórovali čtyřikrát a finální výsledek se zastavil na čísle 11:0.

HC Oceláři Třinec - HS Riga

Vstup do utkání byl na obou stranách velice aktivní. Největší šanci měli Oceláři v desáté minutě, střela Vojtěcha Janoše ale orazítkovala jednu z tyčí Pilsetnieksovy klece. Úvodní branka zápasu přišla až v druhé polovině úvodní dvacetiminutovky, v třinácté minutě se podařilo překonat Klimka Girtsi Silkalnsovi.

Začátek druhé třetiny zachytili lépe hráči Rigy, kteří zásluhou Markse Kaninše skórovali po dvou minutách hry. Další braku utkání přinesla až jednatřicátá minuta, kdy se v početní převaze prosadil třinecký Petr Andrle.

Čtvrtou branku utkání přinesla pětačtyřicátá minuta, ve které se po dorážce střely Serváce Petrovského prosadil Matěj Kozlík. Třinecký útočník ale zůstal na listině gólových střelců třetí třetiny osamocen a šlo se do prodloužení.

Hned po pětatřiceti sekundách hry byl za podražení vyloučen domácí Petrovský a Lotyši trestali. Jednu ze střel Rigy zastavila branková konstrukce Klimkovy klece, o patnáct vteřin později už ale Rainers Brasls vymetl pravý růžek branky domácích a Riga se tak mohla radovat ze zisku páté příčky.

Krátké zprávy