ČLÁNEK

Vítkovice berou po dramatickém zápase sedmé místo

07.08.2022 | Redakce

Zápas č. 24  •  ne 7.8.2022  •  11:00  •  Online přenos utkání  •  Videozáznam
Salzburg
5:6pp
( 1:2, 1:1, 3:2 - 0:1)
Vítkovice
Salzburg: Haim (Windhofer) – Beck, Kaiser, Baumann, Schellander, Gruber, Wieselthaler, Hutzinger, Hummer, Krening, Riepl, Kogler, Heimel, Haiböck, Gesson, Strainovic, Zelenov I., Zelenov V., Wotschiski
Vítkovice: Vilém (Vávra) – Čuba, Man, Glos, Zvejška, Fojtík M., Krpec, Kisza, Blanár, Žídek, Matějka, Fojtík V., Lerch, Muroň, Douda, Fasner, Hofman, Nazad, Sedlák, Drábek, Hanák
Branky a asistence: 8. Heimel (Strainovic), 30. Hutzinger, 50. Haiböck (Schellander), 50. Kogler (V., Gruber), 58. Gesson (Gruber, Kogler) – 11. Fasner, 18. Lerch (Glos), 34. Lerch (Kisza), 42. Lerch (Žídek), 48. Muroň (Blanár, Zvejška), 62. Glos (Fasner)

Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Komentář

Velmi dramatické utkání prožili ve svém posledním vystoupení na letošním President cupu hráči Red Bull Salcburk a Vítkovic. Do vedení se v osmé minutě utkání dostali Rakušané, když Tim Heimel natáhl k přesné střele po přejezdu modré čáry. Jenže Vítkovice dokázaly srovnat brzy krok. Za necelé tři minuty se ocitl Šimon Fasner sám před Haimou a propasíroval puk za jeho záda. No a když se v 18. minutě v závěru přesilovce hry trefil Jiří Lerch, odcházely Vítkovice do šaten jako vedoucí tým.

Salcburk se vrhl do honby za vyrovnání, ale jejich pokusy odmítl Vilém propustit za brankovou čáru. Při hře čtyři na čtyři pak Hutzinger přehodil ostravského brankáře a vyrovnal stav utkání. Po nechtěném podrážení Baumanna se Vítkovice znovu dostaly do početní převahy. A opět toho využil Lerch, který využil zmatku před brankářem a napálil puk za jeho záda.

Na začátku třetí třetiny se Vítkovice dostaly dokonce do dvoubrankového vedení. Opět v přesilové hře a opět u toho byl Jiří Lerch, který tak zkompletoval čistý hattrick. Salcburk srážela nedisciplinovanost, kterou Vítkovice umně přetavovaly v branky. Ve 48. minutě v přesilovce hře zvyšoval už na 5:2 Muroň. Fanouškům v mini WERK ARENĚ by se v tu chvíli mohl zdát, že je hotovo. Jenže Salcburk tříbrankové vedení dokázal během osmi minut stáhnout díky brankám Haiböcka, Koglera a Gessona. Zápas tak dospěl do prodloužení. Ve hře tři na tři dominovaly Vítkovice. Už po 93 vteřinách si od mantinelu sjel do kruhu Vincent Glos a přesně mířenou střelou rozhodl o sedmém místě pro Vítkovice.